Wednesday, April 03, 2013

Της Διακεκομμενου



Εικοσιεφτα  χιλιομετρα νοτια  της Φλωρεντιας , στον οδικο κομβο που με διαρκεις ασυνεχειες στη σημανση αισθανεσαι αδιεξοδο , το μονο που χρειαζεται να συντροφεψει το σποραδικο τσιγαρο που μισοκρυβεις   απο την φιλοδοξη Guardia των δρομων  ειναι  η παρατηρηση . Στεκομενος  με πλατη στον επαρχιακο δρομο και βαδιζοντας σε μια τεθλασμενη  γραμμη περιπου εικοσι βηματων περα απο την ασφαλτο , θα συναντησεις οχι το γενεαλογικο δεντρο των Μεδικων μα ενα καμφοροδεντρο  γεματο   λευκα ανθακια και μικρους μαυρους καρπους που σου συνιστω να πλησιασεις στη μυτη. 

Αν το συναχι  σε ακολουθει απο την μικροαστικη σου ανασφαλεια  , αφεσου στην δοκιμη της γλωσσας , μακραιωνη ετρουσκικη συνηθεια που εκλειπει στους μη σταθμευοντες.  Ισως η ατολμια σου , ισως η αποστροφη προς ο,τι μη ζωικο  σπευσει οργιλα και σε αναγκασει να παραμερισεις τα μεγαλα θορυβωδη φυλλα του δεντρου που σε μια πιο θετικη σου αποκριση θα σε χειροκροτουσαν .
 Ειναι στατιστικα βεβαιο οτι  μπρος σου τοτε θα αποκαλυφθει ο λοφος που κοσμει με την απλοχερια της η Castellina In Chianti .

Πεντε στους δεκα σηκωνουν το αριστερο ποδι και με αισθαντικο παλμο ξεκινανε το ανηφορικο μονοπατι προς το χωριο. Ας μεινουμε μαζι τους . Ο Μαουριτσιο , το οικοσιτο καπλανι μιας ντοπιας  οικογενειας γρηγορα θα αρχισει το σειρηνωδες του αλυχτισμα. Μην το χαιδεψεις , προσπαθησε να αποκτησεις οπτικη επαφη και δειξε του με το πιο μεγαλο σου δαχτυλο τις πιθανες επιπτωσεις μιας αδικης επιθεσης. Εισαι ηδη στο πρωτο σπιτι του χωριου και ολες σου οι κουρασμενες αισθησεις θα ανατειλλουν μαζι με το φουστανι της Βιλελμινα , ξωπλατο και ελαφροδεμενο οπως το κρατουν οι κοπελες που ως αλχημιστριες ανακατευουν βλεμμα , ηχο και χορευτικο βηματισμο για να σε παραδωσουν στη γλυκια διψα. Αν εισαι τυχερος θα βασταει ενα μπουκαλι κοκκινο κρασι , διχως φελο , μονο υποσχεσεις. Με την δικια μου εξαιρεση , ολοι επηραν το κρασι .Η διψα βλεπεις προηγειται της Κιρκης και ακολουθει της Καλυψους. Κι ετσι λοιπον, με ενα ενα φεγγαρι νυχιά στα πιο κρυφα μου μελη γνωρισα για ενα ολοκληρο βραδυ τις ανατομικες λεπτομερειες του Ιταλικου αχυρωνα. Θα περιμενεις να συνεχισω μα ηδη σου χω πει πως οι ορθοδοξοι αργουν και ειναι ηδη στης Διακεκομμενου.



Exploding Plastik Τριτη 19 Μαρτιου 2013 στον www.indiegroundradio.com

1.Moko - Freeze
2.Rhye - Open
3.Psychic Ills - Days
4.Binary - You Need The Blue Key
5.Black Angels - Don't Play With Guns
6.Kid Kongo & The Pink Monkey Birds - Conjure Man
7.Colleen Green - Only One
8.Deftones - The Chauffeur
9.Mike Patton - Sweet Cream (Redux)
10.FSOL - Eyes Pop / Skin Explodes / Everybody Dead
11.Sol Invictus - See How We Fall
12.Fractured - Becoming One
13.Group Rhoda - Virtual Dancer
14.Jessica Bailiff - Your Ghost Is Not Enough
15.Einsturzente Neubauten - Sabrina
16.Rasputina - Hunter's Kiss
17.Cranes - Beautiful Friend
18.DIIV - Wait
19.Glowing Red Of The Shore - The Fin
20.Rats In Quarantine - Punkman
21.Planet Of Zeus - Super Nothing (live)
22.Silent Servant - Invocation Of Lust
23.Clint Mansell - Pi r^2
24.Clan Of Xymox - Something's Wrong
25.Mind.In.A.Box - Whatever Mattered






0 Comments:

Post a Comment

<< Home